Opvallende termen in een afwijzing of uitnodiging op jouw sollicitatie

Een sollicitatie heeft in de meeste gevallen een positieve of negatieve uitkomst. In sollicitatietermen spreken wij van een uitnodiging of een afwijzing. In beide berichtgevingen worden termen gebruikt die bij de meeste sollicitanten direct opvallen. Dit komt doordat jouw hersenen automatisch geprogrammeerd zijn op het zoeken van termen die bij een afwijzing of uitnodiging passen. Dit betekent dat het blikveld direct wordt aangetrokken naar bepaalde zinnen en/of woorden die betrekking hebben op een positieve of negatieve uitkomst. In onderstaande voorbeelden hebben wij deze termen gemarkeerd. Maar hoe scan jij als sollicitant de reactie op jouw sollicitatie?
De gemarkeerde termen
Tijdens een sollicitatieprocedure worden bepaalde termen over het algemeen als negatief beschouw. Naast dat jij als sollicitant de woorden ‘niet’, ‘geen’ en ‘nooit’ dient te vermijden, lees je deze termen ook niet graag terug in een reactie op jouw sollicitatie.
Opvallende termen in een uitnodiging
Image
Betekenis termen in een uitnodiging
-
Interesse: De werkgever of recruiter toont belangstelling in jouw sollicitatie en laat dit merken door het gebruik van het woord ‘interesse’.
-
Nader kennis: Nader kennis maken is met andere woorden toenadering zoeken. De werkgever of recruiter wil graag in contact komen en jou beter leren kennen.op kantoor.
-
Gesprekspartner: Dit is diegene met wie je een gesprek zult hebben. Staat deze term vermeld in de reactie, dan kun je ervan uitgaan dat jou sollicitatiegesprek gegarandeerd is.
-
Verwachtende: De werkgever gaat er vanuit dat ze voldoende informatie hebben gegeven, maar ze staan open om eventuele vragen te beantwoorden.
Opvallende termen in een afwijsmail
Image
Betekenis termen in een afwijzingsmail
-
Onze spijt: De term ‘spijt’ staat synoniem aan verontschuldiging. Wanneer dit wordt gezien in een sollicitatiereactie gaat de sollicitant er al vanuit dat de werkgever zijn of haar spijt wil betuigen dat er geen beter nieuws vermeld wordt.
-
Andere kandidaten: Dit spreekt voor zich. Ze spreken over andere kandidaten en jij behoort niet tot deze groep.
-
Zorgvuldige afweging: De werkgever of recruiter heeft gekeken naar de belagen en eisen vanuit de vacature en heeft op basis daarvan een keuze gemaakt.
-
Meer relevante werkervaring: De werkgever of recruiter ziet niet voldoende overeenkomsten tussen jouw cv en de gestelde eisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *