Kennismaken met de afdeling?

Een goed gesprek gehad?

Een sollicitatiegesprek kan een natuurlijk verloop hebben, abrupt worden beëindigd of een extra lange strekking aannemen. Uiteraard hoop je op het laatste, want dat betekent dat de werkgever verwacht dat jij de juiste kandidaat bent. Uit deze vier dingen blijkt dat het gesprek goed is verlopen.

Ze nemen extra tijd voor je

Gemiddeld duurt een sollicitatiegesprek 45 minuten. Uiteraard is dit afhankelijk van de functie en het aantal gesprekspartners. Wanneer een werkgever jou geschikt acht, zullen zij doorvragen op antwoorden die gegeven zijn en maken het gesprek persoonlijker. Dit kan over gemeenschappelijke interesses of hobby’s gaan.

Ze geven jou meer details over de baan

De werkgever zal meer vertellen over het verloop van een werkdag, op welke afdeling/verdieping je komt te werken, wat jouw rol binnen het team zal gaan zijn en de verantwoordelijkheden die bij de functie horen. Uiteraard heb jij je verdiept in de functie en ken je alle details, maar extra informatie kan nooit kwaad.

A simple hello can lead to a million things – E.B. White

Ze stellen je voor aan collega’s of manager

Je wordt rondgeleid door het gebouw en je wordt voorgesteld aan collega’s die wellicht in jouw projectteam of op dezelfde afdeling werken. Deze collega’s zullen dan hoogstwaarschijnlijk ook iets vertellen over de functie en de invulling van een werkdag. Naast de directe collega’s zal je misschien ook worden voorgesteld aan een bijvoorbeeld de afdelingsmanager.

Ze vragen wanneer je zou kunnen beginnen

Grote kans dat jij bij jouw huidige werkgever nog een opzegtermijn hebt of dat je nog bezig bent met het afronden van je studie. Wees eerlijk tegen de werkgever door dit aan te geven. Het is namelijk erg verleidelijk om te zeggen dat je ‘per direct beschikbaar’ bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *