De 10 herkenbare fases tijdens het solliciteren

Wanneer je aan het solliciteren bent, komt jij jezelf tegen in verschillende momenten die voor iedereen herkenbaar zijn. Je denkt na of de vacature wel passend is, of de organisatie een formele of een informele bedrijfssfeer heeft, hoe jouw sollicitatiebrief overkomt en natuurlijk welke terugkoppeling je krijgt.

Het is heel begrijpelijk dat het opstellen van een sollicitatie veel energie kost en daarnaast ook spannend kan zijn.

Deze momenten zijn voor veel werkzoekenden herkenbaar tijdens het solliciteren:

De verschillende stadia waar je doorheen gaat 

1. Je begint je zoektocht op internet. Hier word je overspoeld met de verschillende vacaturebanken en de hoeveelheid vacatures per website. Je ziet door de bomen het bos niet meer!

 

2. Je vraagt jezelf af, of je naast jouw werkervaring ook goed bij de organisatiecultuur past. Is it a match?

 

3. Je neemt de gevonden vacatures door. Sommige vacatures zijn erg onduidelijk, waardoor jij jezelf afvraagt wat de werkgever precies zoekt. Blijkbaar is het niet zo simpel. #18jaaroudmet20jaarwerkervaring

 

4. Jouw motivatiebrief lees je maar liefst tien keer door! Bij elke poging begin jij meer aan jezelf te twijfelen en wordt elke keer zenuwachtiger.

 

5. Voor jouw cv wil je een spontane, maar ook professioneel ogende profielfoto maken. Je neemt allerlei poses aan en probeert verschillende invalshoeken. Smile, camera, action!

 

6. Je hebt jouw motivatiebrief, cv en profielfoto op elkaar afgestemd en samengevoegd. Je mag best een beetje trots zijn op jezelf! Klaar om te gaan, check!

 

7. Tijdens het versturen van jouw sollicitatie denk je aan alle andere sollicitaties die ze hebben binnengekregen en of jij bovenop de stapel ligt.

 

8. Als je een afwijzing ontvangt kan dit hard aankomen en zeker na de hoeveelheid energie en tijd die jij erin hebt gestopt. Daarnaast was jij voor jouw gevoel de perfecte kandidaat!

 

9. Als je bent aangenomen is dat natuurlijk een feestje waard! #celebrategoodtimes

 

10. Aangenomen of afgewezen? Ook dit was een leerpunt en je komt er altijd sterker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *