Wat is een video-cv?

Naast je traditionele cv bestaat er ook nog de mogelijkheid om een video-cv te maken. Een video-cv is een digitale sollicitatie die je aan potentiële werkgevers stuurt. Hierin laat je zien wie je bent, wat jouw competenties zijn en waar je naar op zoek bent. Een video-cv wordt gecreëerd ter aanvulling op jouw traditionele curriculum vitae.

<br>

Wanneer gebruik je een video-cv

Een video-cv is nog relatief onbekend in Nederland en wordt weinig gebruikt. De creatieve branche en de media branche zijn één van de weinige sectoren die gebruik maken van een video-cv. Naast het profileren op gebied van werkervaring en genoten opleidingen, kun je ook de nadruk leggen op jouw professionaliteit en creativiteit. Ook wel de hard skills en de soft skill genoemd.

We’re operating in a world where one good video can lead to change, good or bad. – Mike Henry

De inhoud van een video-cv

Tijdens het opnemen van een video-cv is het van belang om een duidelijke structuur in je verhaal te hebben, zodat het een samenlopend geheel wordt. Door een video-cv enkele keren op te nemen en aan te passen krijg je het beste eindresultaat. Het is wel belangrijk om jouw hardcopy cv als leidraad te gebruiken.

Stappenplan voor een video-cv

  • Begin met jezelf voor te stellen
  • Je dient zakelijk, professioneel en gemotiveerd over te komen
  • Zorg voor passende kleding die aansluit op de functie waarop je solliciteert
  • Tijden het opnemen dient je te zorgen voor een rustige achtergrond
  • Maak er een samenlopend verhaal van
  • Een video-cv duurt ongeveer 2 á 3 minuten