Binnenkort gaan de schoolvakanties weer van start en voor veel werkgevers is dat het moment om op zoek te gaan naar enthousiaste vakantiekrachten. Veel scholieren en studenten verrichten vakantiewerk binnen de horeca of als productiemedewerker. Maar welke punten zijn voor jou als vakantiekracht belangrijk om te onderzoeken bij het solliciteren naar een vakantiebaan?

 

1. Wanneer ben je een vakantiekracht?

Je ben een vakantiekracht wanneer je als scholier of student vakantiewerk verricht in de periode van 1 juni tot 1 september. Je kunt vakantiewerk verrichten bij diverse werkgevers of binnen verschillende branches. Daarnaast heb je als vakantiekracht evenveel rechten als een reguliere uitzendkracht, echter bouwt een uitzendkracht per volledig gewerkte maand 16 vakantie-uren op en een vakantiekracht 13,33 uur.

2. Leeftijdsgebonden functies

Niet alle vakantiebanen zijn geschikt voor alle leeftijden. Per leeftijd is wettelijk vastgesteld welke werkzaamheden je mag verrichten, hoeveel uur per week je mag werken en op welke tijdstippen. Zo mag je als 13-jarige en 14-jarige geen industriële werkzaamheden uitvoeren en mag je tot je 17e levensjaar niet na 23:00 uur s’avonds werken. Voor het hele overzicht van de Arbeidstijdenwet Jeugden en Kinderen kun je terecht op www.cnvvakmensen.nl/bijbaan

3. Het salaris en collectieve arbeidsovereenkomst

Als vakantiekracht krijg je vaak een tijdelijke arbeidsovereenkomst of een oproepcontract. Wanneer een werkgever een eigen cao heeft, zal jij als vakantiekracht daar onder vallen. Wanneer jij vakantiewerk verricht, heb jij net als alle andere werknemers minstens recht op het wettelijk minimum(jeugd)loon en vakantiegeld (8% van het brutoloon). De hoogte van het salaris kan per baan verschillen. Ook de duur van een volledige werkweek verschilt per werkgever. Dat kan bepalend zijn voor de hoogte van jouw salaris.

4. Bijverdienen naast jouw studiefinanciering?

Wanneer jij als MBO-, HBO-, of WO student studiefinanciering ontvangt, mag je uiteraard als vakantiekracht bijverdienen. De maximale hoogte van het bijverdienen in 2018 is € 14.456,00. In 2017 was dit € 14.215,75. Wil je meer informatie over bijverdienen naast je studiefinanciering? Kijk dan op www.duo.nl/bijverdienen.

5. Netto minder dan bruto? Dat klopt!

Vaak bestaan er grote misverstanden als het gaat om bruto en netto salarissen. Maar wat is het grote verschil tussen bruto en netto. Het verschil zit in het bedrag dat je overhoudt na het afdragen van de loonbelasting. Loonbelasting dient door alle werkenden in Nederland betaald te worden. De hoogte van de afdragen verschilt per persoon. Maar wanneer je scholier of student bent met een vakantiebaan, krijg je waarschijnlijk een deel van de belasting terug die jouw werkgever op je loon inhoudt. Weten hoeveel je terugkrijgt? Kijk dan op www.belastingdienst.nl/teruggavejongeren

6. Loonheffingskorting bij meerdere vakantiebanen.

Wanneer je een vakantiebaan hebt, kun je loonheffingskorting laten toepassing. Dat betekent dat je korting krijgt over het loon dat je verdient. Loonheffingskorting kun je aanvragen door middel van het loonheffingsformulier die je ontvangt vanuit de werkgever of uitzendbureau tijdens het ondertekenen van jouw contract. Wanneer je meerdere banen tegelijk hebt, kun je maar bij één werkgever loonheffingskorting toepassen. Wanneer je meerdere keren loonheffingskorting laat toepassen, zal de belastingdienst een naheffing sturen. Zorg er dus voor dat je bij meerdere banen jouw loonheffingskorting toepast bij één werkgever waar je meest krijgt uitbetaald. Zo houd jij het meeste geld over.

7. Hertentamen, herexamen of vakantie? Geef het tijdig aan!

Uiteraard zal een werkgever rekening houden dat jij als scholier of student eventueel een hertentamen of herexamen moet doen. Echter, is het voor een werkgever erg vervelend wanneer dit op het laatste moment wordt gecommuniceerd. Een werkgever zal voor jou vervanging moeten regelen of een collega jouw werk laten overnemen. Ook zal een werkgever het niet op prijs stellen wanneer hij op het laatste moment hoort dat jij twee weken vakantie hebt geboekt. Zorg er dus voor dat je het tijdig aangeeft.

8. Weer naar school of stoppen met werken?

Wanneer je na 1 september weer naar school gaat en wilt stoppen met jouw vakantiebaan dien je dit aan te geven. Dit zal je met jouw werkgever of uitzendbureau moeten afstemmen. In het contract staat jouw aanzegtermijn dat voor jou geldt. Ook heb je de mogelijkheid om eerder te stoppen. Dit kan eventueel in overleg, maar let op de kleine letters in jouw contract. Die bepalen wat jouw opzegtermijn is. Wanneer je ontslag indient, neem dan de volgende punten mee:

  • Dat jij jouw contract wilt opzeggen en eventueel de reden van je opzegging
  • Noem hierbij de opzegtermijn (zie contract)
  • Op welke dag je het laatst zult werken (specifieke datum)
  • Hoeveel vakantiedagen je nog hebt en of je die wilt opnemen of laten uitbetalen