Geen uitnodiging voor een sollicitatiegesprek ontvangen?

Je hebt onlangs gesolliciteerd op een vacature. Je voldoet aan de gestelde functie-eisen, je bent enthousiast, flexibel, gemotiveerd en hebt de benodigde opleidingen ‘in-the-pocket’. Echter, heb je geen uitnodiging ontvangen voor een sollicitatiegesprek. Wat kan hiervan de reden zijn?

Vacature heeft groot bereik

De werving en selectie begint vaak bij het plaatsen van een vacature op de website van de werkgever of uitzendorganisatie. Wanneer dit eenmaal heeft plaatsgevonden, zal de vacature langzaam worden verspreidt onder collega’s en via netwerken bij potentiële kandidaten terechtkomen. De vacature komt op LinkedIn, Twitter, Facebook en diverse vacaturesites te staan. De meest gebruikte vacaturebanken zijn onder andere Indeed, Nationale Vacaturebank en Jobbird.

Veel interne sollicitanten

Voordat een vacature extern uitgezet wordt heeft de werkgever meestal al gegadigden geworven via werknemers en netwerken. Er is dan al een enige tijd overheen gegaan, waardoor externe sollicitanten weinig kans maken. De kandidaten waarmee ze verder willen zijn al geselecteerd, maar ze willen de opties openhouden.

A job interview is not a test of your knowledge, but your ability to use it at the right time

Negatieve referentie

Vaak wordt er tijdens een sollicitatie gevraagd na een referentie. Wanneer er geen duidelijke afspraken zijn gemaakt over het negatief uitlaten vanuit de werkgeverskant, kan een ex-werkgever een negatieve referentie afgeven. Over het algemeen hebben werkgevers het beleid dat je geen referent mag staan als je een negatieve kijk op iemand hebt. Echter, wanneer je een werkgever verlaat is het verstandig om hierover afspraken te maken.

Gewoon niet de juiste kandidaat

Naast interne kandidaten en negatieve referenties is het ook mogelijk dat jij gewoon niet de meest geschikte kandidaat bent. Dit kan te maken hebben met jouw beschikbaarheid, opleiding of werkervaring.

Reflecteren

Om erachter te komen waarom je niet bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek is het goed om contact op te nemen met de recruiter. Vraag wat de reden was waarom je bent afgewezen en ga met deze feedback aan de slag.