Soms heb je het gevoel dat het sollicitatiegesprek goed is verlopen, maar wordt je alsnog afgewezen. Waar kan het aan liggen? En wat kun jij doen om jouw volgende sollicitatiegesprek wel te laten slagen? Hieronder vijf tips die jou daarbij kunnen helpen.

 

 

 

1. Zorg voor een goede eerste indruk.

Sommige sollicitaties bevatten meerdere gespreksrondes. Dat betekent dat jij je extra moet inzetten om een goede eerste indruk te maken. Jij zult de recruiter moeten overtuigen om jou voor de tweede sollicitatieronde uit te nodigen. Dit doe je door middel van een juiste sollicitatiehouding. Dat betreft oogcontact, actief luisteren, vragen stellen, en interesse tonen in jouw gesprekspartner.

2. Verdiep je in de organisatie en functie

Uiteraard heb jij tijdens het opstellen van jouw sollicitatiedocumenten informatie ingewonnen over de organisatie en de functie waarop jij solliciteert. Een goede recruiter zal jou namelijk vragen stellen over wat jij al weet over de functie en de organisatie, en waarom jij denkt dat jij de juiste kandidaat bent. Daarnaast kun jij diepgaande vragen stellen op basis van jouw ingewonnen informatie.

3. Kies de juiste referent

De juiste referent kiezen kan erg lastig zijn. De opgegeven referent zal namelijk een groot onderdeel zijn van jouw sollicitatieproces. Sommige referenties kunnen er namelijk voor zorgen dat er geen tweede sollicitatiegesprek plaatsvindt. De referent zal inhoudelijk iets over jou als persoon en over jouw arbeidsethos moeten kunnen vertellen. Daarnaast moet de afgegeven referentie gekoppeld kunnen worden aan de functie waarop jij solliciteert.

If you don’t see yourself as a winner, then you cannot perform as a winner – ZigZiglar

4. Laat enthousiasme zien, maar overdrijf niet.

Uiteraard is het belangrijk om de recruiter te laten zien dat je enthousiast bent. Echter, een overenthousiaste houding kan ook zorgen voor een negatieve wending. Als jij als sollicitant constant meegaat in de mening van de recruiter en geen tegengas durft te geven, kom je minder sterk en zelfstandig over.

5. Wees realistisch in jouw eisen en wensen

Het is belangrijk dat jij duidelijk hebt wat jouw wensen en eisen zijn met betrekking tot de functie en het salaris. Wanneer de recruiter een vraag stelt over jouw salarisindicatie, dan zal jij een antwoord klaar moeten hebben. Deze indicatie moet wel binnen de grenzen liggen van wat de organisatie voor ogen heeft. Om een realistische salarisindicatie te kunnen afgeven kun je gebruik maken van het salariskompas.