Wat is sollicitatiemoeheid?

Sollicitatiemoeheid is een veel voorkomende klacht bij werkzoekenden die te lang en te vaak solliciteren. Je kunt hierdoor een negatief zelfbeeld ontwikkelen, waaruit onzekerheid en uitstelgedrag voortkomt. Ook het niet aanpassen van sollicitatiedocumenten op de vacature en een ongemotiveerde houding tijdens een sollicitatiegesprek zijn bekende kenmerken.

<br>

Solliciteer alleen naar passende functies

Mensen die langdurig op zoek zijn naar werk, hebben vaak de neiging om buiten de kaders te solliciteren. Hiermee willen wij zeggen dat er gesolliciteerd wordt op functies die niet aansluiten op de werkervaring of opleiding. Dit werkt tegenstrijdig en kost veel energie.

Bouw een netwerk met mensen uit de branche (Linkedin)

Door jouw netwerk uit te breiden met recruiters of werkgevers, wordt je op de hoogte gehouden van de nieuwste vacatures. Dit scheelt veel zoekwerk en je kunt direct anticiperen.

Don’t stop when you are tired. Stop when you are done. – David Goggins

Vraag de recruiter bij een afwijzing om een terugkoppeling 

Neem contact op met de recruiter en vraag waarom je bent afgewezen. Deze informatie kan waardevol zijn en ervoor zorgen dat jij bij een volgende sollicitatie een grotere kans maakt om uitgenodigd te worden.

Bel een bedrijf over mogelijkheden of stuur een open sollicitatie

Wanneer een organisatie geen passende vacature heeft openstaan, bestaat er ook nog een mogelijkheid om een open sollicitatie te sturen. In een open sollicitatie reageer jij niet concreet op een vacature, maar verkoop jij jezelf door middel van jouw kennis, ervaring, opleiding(en), motivatie en enthousiasme voor de organisatie.

Solliciteer gewoon minder!

Het is soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar af en toe moet je een stap terug nemen. Dat je bepaalde verplichtingen hebt en dan je graag aan het werk wilt is begrijpelijk. Maar wanneer je met veel tegenzin een sollicitatie aangaat, wordt dit opgemerkt door de recruiter. Het komt jouw sollicitatie niet ten goede.