Iedereen heeft weleens te maken gehad met een standaard afwijzing vanuit een uitzendbureau of een andere organisatie. Een standaard afwijzing wordt, vanuit de oog van de kandidaat, in de meeste gevallen gezien als een makkelijke manier om van de sollicitant af te komen. De sollicitant weet op dat moment vaak niet wat de afwijsreden is en wat zij in het vervolg anders moeten aanpakken als het gaat om solliciteren. Om een afwijzing concreet te krijgen, moet je contact proberen te leggen met de recruiter.

Vat het niet persoonlijk op

Veel sollicitanten hebben de neigen om een afwijzing op zichzelf te betrekken. Ze leggen de schuld bij zichzelf. ‘Misschien had je meer energie in het schrijven van een brief moeten stoppen? Misschien sprak je cv niet voldoende aan? Misschien als je 10 jaar jonger was geweest, was je interessant genoeg?’. Uiteraard mag jij jezelf afvragen vanwaar je bent afgewezen, maar te veel speculaties kunnen zorgen voor een negatieve spiraal.

Niet enthousiast genoeg of geen juiste werkervaring?

In plaats van je af te vragen waarom je bent afgewezen, is het allereerst belangrijk om de afwijzing goed door te nemen. Staat daar cruciale informatie in die jou meer inzicht kunnen geven in waarom je bent afgewezen. Zo niet, neem dan contact op met de recruiter.

Every time I thought I was being rejected from something good, I was actually being re-directed to something better – Dr. Steve Maraboli

Contact met de recruiter

Tijdens het contact kun je vragen naar een gerichte onderbouwing over waarom jij bent afgewezen voor de functie. Om van een afwijzing te leren is het belangrijk dat je openstaat voor de feedback die de recruiter jou geeft. Het heeft geen zin om tegen de terugkoppeling van de recruiter in te gaan. Dit kan niet alleen het contact tussen jou de recruiter beïnvloeden, maar het kan ook indirect effect hebben op vervolg sollicitatiesWanneer je informatie denkt te missen, kan je altijd doorvragen op datgene wat de recruiter vertelt. Schrijf de informatie op en kijk hoe je het kunt verwerken in jouw volgende sollicitatieprocedure(s).

Reageren op een afwijzing?

Omdat je bij een eventuele volgende vacature graag weer in aanmerking zou willen komen, is het verstandig om contact op te nemen met de recruiter. Je kunt aangeven dat je het jammer vindt niet te zijn uitgenodigd voor een kennismaking, maar dat je de recruiter wel wilt bedanken voor de moeite en aandacht dat er aan jouw sollicitatie is geschonken.