Met Personal Branding wordt bedoeld dat jij je moet onderscheiden van anderen en jezelf verkopen richting de werkgever. Tijdens Personal Branding beschouw jij jezelf als merk en profileer jij je op die manier in jouw sollicitatiebrief, cv en social media.

Waarom jezelf profileren?

Het is belangrijk dat je niet opgaat in de massa van sollicitanten, maar dat je voldoende opvalt om opgemerkt te worden. Jouw doel is om uiteindelijk te worden uitgenodigd op sollicitatiegesprek. Het begint hier vaak bij jouw ingestuurde sollicitatie. Zorg voor een pakkende openingszin en opvallend cv. Daarnaast moet je zorgen voor vindbaarheid. Iemand die online niet vindbaar is roept vaak vragen op. Wanneer je gebruikt maakt van Linkedin of Facebook zorg er dan voor dat deze professioneel is ingericht met een goede zakelijke foto.

Profileren en de STARR-methode

Om jezelf als merk te kunnen verkopen is het belangrijk dat jij jezelf goed in kaart hebt. Om een goed beeld van jezelf te schetsen en deze te verkopen aan de werkgever kun je gebruik maken van de STARR-methode. Hiermee wordt het voor een werkgever duidelijker wat er van jou verwacht kan worden. Daarmee kun jij concurrentievoordeel behalen ten opzichte van de andere sollicitanten.
LEES MEER OVER DE STARR-METHODE

Creëren van Personal Brand

Met onderstaande vragen creëer je een stappenplan om jouw merk te ontwikkelen:

-
Wanneer heb jij jouw doel bereikt?
-
Wat is jouw focusgebied in de markt?
-
Wat zijn jouw competenties en talenten?
-
Wanneer heb jij jouw doel bereikt?