Image
Cv is een afkorting voor Curriculum Vitae. In een cv wordt een opsomming van je werkverleden, opleidingen en competenties weergegeven. Het cv is een visitekaartje die je toestuurt aan een potentiële werkgever of uitzendbureau. Daarnaast kan je een cv digitaal delen via social media op bijvoorbeeld LinkedIn. Op basis van een cv wordt een sollicitatiebrief samengesteld.

Inhoud van een cv

Een heldere cv heeft een chronologische volgorde en begint bij de meest relevante werkervaring. Dit doe je door een puntsgewijze opstelling te hanteren waarbij de meest recente werkervaring bovenaan wordt vermeld. Voordat je het cv samenstelt is het belangrijk om de vacature en het bedrijf goed in kaart te hebben. Bedenk om welke functie het gaat en welke informatie daarbij van belang is. Je hoeft niet meer dan twee A-4tjes te gebruiken om een overtuigend en helder cv neer te zetten.

Creatieve of proffesionele cv

Tegenwoordig kun je kiezen tussen een professioneel cv of een creatief cv. Een professioneel cv wordt over het algemeen het meest gehanteerd. Dit cv bevat alleen de nodig informatie die belangrijk is voor de functie.

In een creatief cv wordt de nadruk gelegd op het gebruik van kleuren en grafische vormgeving. Het gebruik van een creatief cv is voornamelijk weggelegd voor specifieke branches en functies. Heb je interesse in een professioneel of creatief cv? Neem dan contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.

Voorbeeld cv

Image